Search
Close this search box.

Živali v divjini

Vpliv človeka na živali v divjini

zivali-v-divjini.jpgČloveštvo poleg ozemlja, na katerem živi, zavzame velike površine našega planeta tudi za pridelavo hrane ter za potrebe lesne in živilske industrije. Žal pa s tem povzročamo ogromno škode. Naravo jemljemo njenim prvotnim prebivalcem, živalim, jo s tem uničujemo, njim pa jemljemo življenjski prostor. S tem jih potiskamo v izumrtje. Mednarodna zveza za ohranjanje narave (IUCN) je posodobila študijo o stanju na področju biotske raznovrstnosti na Zemlji. Zdaj pravijo, da je preko 20.000 različnih vrst živali na robu smrti, ta številka pa je vsak dan višja.

Zadnja leta živalim in rastlinam veliko težav povzroča onesnaženje. Z onesnaževanjem Zemlje ne povzročamo težav le sebi, temveč tudi vsem živim bitjem na našem planetu. Vsi Zemljani potrebujemo čisto okolje, v katerem živimo. Veliko je bilo primerov, ko so se ptiči zapletli ali zadušili s plastičnimi vrečkami. Ptiči in ribe se zapletejo v ribiške mreže in umrejo. Zaradi onesnaževanja našega planeta umirajo in trpijo tudi nedolžna bitja, ki za takšno stanje niso niti najmanj odgovorna.

Vsako leto lovci pobijejo 100 milijonov živali. Med njimi je veliko rekreativnih lovcev, ki posegajo v naravo in ubijajo živa bitja za svojo lastno zabavo. Poleg tega na tem svetu vsako leto umre še vsaj 40 milijonov živih bitij izključno za krzno in krznarsko industrijo, ki uporablja velike količine strupov in kemikalij za obdelavo svojih izdelkov, da jih obvaruje pred razkrojem. Te kemikalije so izredno strupene in lahko povzročijo zastrupitev vode.

Ljudje smo preveč posegli v naravo, izkoriščamo jo za svoje ugodje in predvsem za dobiček. S tem delamo nepopisno škodo njej, sebi in živalim – njenim prvotnim prebivalcem.

Viri

DELI STRAN: