Search
Close this search box.

Stojnica društva

Slovensko vegansko društvo na različnih dogodkih sodeluje s stojnico, kjer ponuja društvene izdelke, knjige in druge z veganstvom povezane artikle. Spodaj si lahko ogledate del te ponudbe. Če nas ne ujamete na stojnici, nam za nakup katerega od izdelkov pišite na info@vegan.si, da se dogovorimo za nakup in prevzem. Pošljite nam elektronsko pošto z vašimi podatki in artikli, ki bi jih želeli imeti.

Vsi prihodki od prodaje so namenjeni izvajanju projektov Slovenskega veganskega društva.


Majice, nakupovalne vrečke, dežniki, predpasniki, kape

Majice, nakupovalne vrečke, dežnike, predpasnike in kape najdete v našem Facebook albumu Artikli Vegan.si (kliknite na povezavo).

 

111 – kopija 120.jpg          222 – kopija 120.jpg          333 – kopija višina 144.jpg          444 – kopija višina 144.jpg


Broške

znacke-17.jpg


Knjige

Knjige o veganstvu

Kuharske knjige

 


Knjige o veganstvu

Hrana za mir.jpeg

Hrana za mir

Avtor: dr. Will Tuttle

Hrana za mir je bila poimenovana za najpomembnejšo knjigo 21. stoletja, saj postavlja temelje za novo družbo, zasnovano na resnici o medsebojni povezanosti celotnega življenja na Zemlji. Gre za prvo knjigo, ki razjasni nevidne povezave med našo prehrano in med izvorom širšega razpona problemov – psiholoških, socialnih in duhovnih, kot tudi zdravstvenih in okoljskih.

 

 

Zakaj-ljubimo-pse-naslovnica_splet.jpg

Zakaj ljubimo pse, jemo pujse in nosimo krave

Avtor: Dr. Melanie Joy

Revolucionarno delo ‘Zakaj ljubimo pse, jemo pujse in nosimo krave’ ponuja zanimiv vpogled v koncept karnizma, ki ga je prva poimenovala psihologinja dr. Melanie Joy. Karnizem je sistem prepričanj, ki nas pogojuje, da jemo ene živali, po drugi strani pa nam niti na misel ne pride, da bi jedli druge.

 

 

veganstvo-je-ljubezen-200x200.jpegVeganstvo je ljubezen

Avtorica: Ruby Roth

O knjigi: Knjiga Veganstvo je ljubezen mladim bralcem predstavlja veganstvo in jih spodbuja k sočutnemu odnosu do živali. Prikazuje, kako naše vsakdanje odločitve vplivajo na naš planet, in nas uči, kaj je mogoče narediti, da bi obvarovali živali, okolje in ljudi po vsem svetu.

 

 

zato_ne_jemo_zivali.jpg

Zato ne jemo živali

Avtorica: Ruby Roth

O knjigi: Otroška slikanica s pristnim in sočutnim vpogledom v čustveni svet živali in njihova mučna življenja na živalskih farmah, ki seznanja otroke o prizadevanju za svet, kjer ima vsak prebivalec Zemlje pravico do življenja in odraščanja.

 

 

nikina_prijazna.jpg

Zgodbe iz Nikine Prijazne vasi

O knjigi: Napisana je tako, da kljub začetni žalostni usodi teh rešenih živali, bralec zgodbe uživa v njenem razpletu. Konec  zgodb je srečen. Ob branju se nas dotakne njihovo razmišljanje in njihovi medsebojni dialogi, ki nas približajo tem  čudovitim bitjem. Hkrati nas učijo razumeti živali in v naših srcih najdejo svoj kotiček.

 

 

treblinka.jpg

Večna Treblinka

Avtor: Charles Patterson

O knjigi: Knjiga Večna Treblinka neverjetno natančno razkriva izvorne korenine nacističnega načrtnega uničevanja ljudi, zasužnjevanja v sodobni družbi in klanja živali (ki ne pripadajo človeški vrsti), še več, novi natis v zbirki Dokumenta prvič predstavlja obsežne dokaze o nadvse zaskrbljujoči povezanosti izkoriščanja živali v Združenih državah Amerike s Hitlerjevo dokončno rešitvijo judovskega vprašanja.

 

 

 

treblinka.jpg

Kako ozdravimo s hrano

Avtor: Michael Greger

O knjigi: Odkrijte živila zoper bolezni, ki terjajo največ življenj! Zdravnik, ki je napisal to knjigo in po svojem pisanju tudi živi, zatrjuje, da je večino smrti zaradi bolezni mogoče preprečiti. Naša prehrana je vodilni vzrok prezgodnje smrti in vodilni povzročitelj vseh naših bolezni. Na skoraj šeststo straneh so zbrani nasveti, kako naj se ljudje zdravijo s hrano.

 

 

 

odlocitev.jpg

Odločitev za ljubezen: 100 pričevanj slovenskih vegank in veganov

Avtorica: Sara Zupan

O knjigi: So vegani neka posebna vrsta prežvekovalcev, ki jedo samo travo? So nekaj vmes med ljudmi in živalmi? So bledi, anemični, anoreksični pol-ljudje, pol-zombiji? So čudaki, nasilneži, vsiljivci, morilci ubogih nedolžnih rastlin? Ne! Vegani so ljudje kot vsi, ljudje kot ti in jaz. Od drugih se ločijo le po tem, da jim ni vseeno.

 

 


Kuharske knjige

trgovina-kuhinja.jpg

Veganska kuhinja

O knjigi: Kuharica z več kot 100. okusnimi recepti. Poleg zelo priljubljenih jedi, ko so špageti z bolonjsko omako je v tej knjigi še veliko drugih inovativnih receptov, na primer za čičerikine polpete, lazanjo ratatuj in praznične pečenke v listnatem testu, ki dokazujejo, da veganska prehrana ni le zdrava, ampak tudi izbrana in zelo pestra.

 

 

 

88_prigod_v_kuhinji.jpg

88 prigod v kuhinji
(ali Vegani ne jedo samo solate)

Avtorja: Maya in Jernej Novak Sever

O knjigi: Kuharica namenjena veganom, vegetarijancem in vsem vsejedcem, ki bi radi preizkusili, kako dobra je lahko prehrana brez sestavin živalskega izvora… ali pa jih enostavno zanima, kaj vegani poleg solate še jedo.

 

 

trgovina-nekaj-sladkega.jpg

Nekaj sladkega

Avtorici: Beba in Hana Splichal

O knjigi: Več kot 50 klasičnih sladic, ki sta jih avtorici »zveganizirali«. V njej lahko najdemo, kako brez živalskih sestavin med drugimi pripraviti klasično čokoladno torto, palačinke in šarkelj, pa malinino pito in marmorni kolač.

 

 

Simpl_sladice.jpgSimpl Sladice

Avtorica: Eva Žontar

O knjigi: Simpl sladice so točno to – simpl! Tako enostavne in okusne, da si jih bomo pripravljali vedno znova, hkrati pa tako zdrave, da ni razloga za slabo vest. 60 veganskih receptov – večina je tudi brez oreščkov, glutena in dodanega sladkorja – se druži s prehranskimi nasveti, s katerimi lahko v svoje življenje vnesemo več vitalnosti, lahkotnosti in energije.

 

 

kurkuma_in_vanilija.jpeg

Kurkuma & Vanilija

Avtorici: Beba Splichal, Hana Splichal

O knjigi: Kulinarično potovanje po Indiji, zajema 72 veganskih receptov, 47 zgodb, 18 krajev in 118 fotografij. Dnevniški zapisi in recepti so zbrani z najinih šestih potovanj po Indiji, od juga proti severu in počez. Večkrat sva se vračali v iste kraje, ki so nama še posebno ljubi. Potovali sva sami, včasih tudi s prijatelji, ki se jim iz srca zahvaljujeva za družbo. Tudi če niso omenjeni, se bodo lahko našli v zgodbah.

 

 

sladko-je-raj.jpgSladko je raj

Avtorica: Natalija Jeraj

O knjigi: Zelo preprosto je biti ustvarjalen “slaščičar” brez sestavin živalskega izvora in umetnih sestavin. V knjigi ‘Sladko je Raj’ boste našli 53 preprostih receptov za presne in pečene slaščice na rastlinski osnovi iz vsem dostopnih sestavin, ki vas bodo popeljale v raj. Avtorica Natalija Jeraj je recepte pospremila z resnično vrhunskimi fotografijami, ob katerih se vam bodo zagotovo predramile vaše okušalne brbončice. Knjiga je lahko zelo lepo praznično darilo.

 

 

Vegansko, preprosto, okusno- veganske sladice.jpeg

Vegansko preprosto okusno

Avtorica: Nina Bavdek

O knjigi: 50 enostavnih receptov za 50 slastnih veganskih slaščic, ki vam ne bodo vzele veliko časa, bodo pa zagotovo požele veliko navdušenja. Vsi recepti vsebujejo znane in dostopne sestavine, ki jih lahko dobite v bližnji trgovini. Vabljeni, da poprimete za kuhalnico in skupaj z Nino Bavdek odkrijete, kako enostavna, zabavna, preprosta in cenovno ugodna je lahko peka brez jajc, mleka in ostalih sestavin živalskega izvora.

 

 

 

Veganski recepti od A do Ž.jpeg

Veganski recepti od A do Ž

Avtorica: Tajda Šrot in Tamara Šrot

O knjigi: Veganski recepti od A do Ž: zajtrki, kosila in sladice je knjiga za, ki obsega 200 strani z več kot 100 veganskimi recepti. Knjiga vsebuje veganske in bolj zdrave alternative klasičnih jedi, kot so lazanja, bolonjska omaka, potica, cheesecake, palačinke in še več. V njej boste našli veliko receptov za jedi brez jajc, mleka glutena, olja, sladkorja, soje in oreščkov.

 

 

 

Veganski_recepti_za_praznični_čas.jpg

Veganski recepti za praznični čas

Avtorica: Tajda Šrot in Tamara Šrot

O knjigi: Knjiga vsebuje 21 receptov za sladke in slane jedi, ki nikakor ne smejo manjkati na praznični mizi. V njej boste našli recepte za piškote, potice, peciva, vročo čokolado, tatarski namaz, pastirsko pito, francosko solato in še več. Nekaj receptov je tudi brez glutena, olja in oreščkov.

 

 

 

Knjiga-Veganski-prirocnik-za-tradicionalne-kuharje-po-okusih-Barbare-Kokelj.jpg

Veganski priročnik za tradicionalne kuharje

Avtorica: Barbara Kokelj

O knjigi: Kranjčanka Barbara Kokelj je 100 receptov brez glutena zapisala v kuharsko knjigo, v katerih ni belih živil: bele moke, belega sladkorja in mleka. V knjigi  je predstavljen širok izbor različnih veganskih obrokov, od zajtrkov, malic, kosil, sladic do prigrizkov.

 

 

Knjiga-Veganski-prirocnik-za-tradicionalne-kuharje2.jpg

Veganski priročnik 2 – Vegansko & brez glutena

 

Avtorica: Barbara Kokelj

 

 

Balkan VEGAN

Avtorica: Jelena Cvetković Š.

O knjigi: Veganska balkanska kuhinja? Sarma? Polnjene paprike? Ričet? Seveda! In to na okusen način! Spoznajte se s knjigo Balkan VEGAN in raznolikostjo tradicionalnih balkanskih jedi.

 

DELI STRAN: