Slovensko vegansko društvo na različnih dogodkih sodeluje s stojnico, kjer ponuja društvene izdelke, knjige in druge z veganstvom povezane artikle. Spodaj si lahko ogledate del te ponudbe. Če nas ne ujamete na stojnici, nam za nakup katerega od izdelkov pišite na info@vegan.si, da se dogovorimo za nakup in prevzem. Pošljite nam elektronsko pošto z vašimi podatki in artikli, ki bi jih želeli imeti.
Vsi prihodki od prodaje so namenjeni izvajanju projektov Slovenskega veganskega društva.
Majice, nakupovalne vrečke, dežniki, predpasniki, kape
Majice, nakupovalne vrečke, dežnike, predpasnike in kape najdete v našem Facebook albumu Artikli Vegan.si (kliknite na povezavo).
Broške
Knjige
Knjige o veganstvu
Hrana za mir
Avtor: dr. Will Tuttle
Hrana za mir je bila poimenovana za najpomembnejšo knjigo 21. stoletja, saj postavlja temelje za novo družbo, zasnovano na resnici o medsebojni povezanosti celotnega življenja na Zemlji. Gre za prvo knjigo, ki razjasni nevidne povezave med našo prehrano in med izvorom širšega razpona problemov – psiholoških, socialnih in duhovnih, kot tudi zdravstvenih in okoljskih.
Zakaj ljubimo pse, jemo pujse in nosimo krave
Avtor: Dr. Melanie Joy
Revolucionarno delo ‘Zakaj ljubimo pse, jemo pujse in nosimo krave’ ponuja zanimiv vpogled v koncept karnizma, ki ga je prva poimenovala psihologinja dr. Melanie Joy. Karnizem je sistem prepričanj, ki nas pogojuje, da jemo ene živali, po drugi strani pa nam niti na misel ne pride, da bi jedli druge.
Veganstvo je ljubezen
Avtorica: Ruby Roth
O knjigi: Knjiga Veganstvo je ljubezen mladim bralcem predstavlja veganstvo in jih spodbuja k sočutnemu odnosu do živali. Prikazuje, kako naše vsakdanje odločitve vplivajo na naš planet, in nas uči, kaj je mogoče narediti, da bi obvarovali živali, okolje in ljudi po vsem svetu.
Zato ne jemo živali
Avtorica: Ruby Roth
O knjigi: Otroška slikanica s pristnim in sočutnim vpogledom v čustveni svet živali in njihova mučna življenja na živalskih farmah, ki seznanja otroke o prizadevanju za svet, kjer ima vsak prebivalec Zemlje pravico do življenja in odraščanja.
Zgodbe iz Nikine Prijazne vasi
O knjigi: Napisana je tako, da kljub začetni žalostni usodi teh rešenih živali, bralec zgodbe uživa v njenem razpletu. Konec zgodb je srečen. Ob branju se nas dotakne njihovo razmišljanje in njihovi medsebojni dialogi, ki nas približajo tem čudovitim bitjem. Hkrati nas učijo razumeti živali in v naših srcih najdejo svoj kotiček.
Večna Treblinka
Avtor: Charles Patterson
O knjigi: Knjiga Večna Treblinka neverjetno natančno razkriva izvorne korenine nacističnega načrtnega uničevanja ljudi, zasužnjevanja v sodobni družbi in klanja živali (ki ne pripadajo človeški vrsti), še več, novi natis v zbirki Dokumenta prvič predstavlja obsežne dokaze o nadvse zaskrbljujoči povezanosti izkoriščanja živali v Združenih državah Amerike s Hitlerjevo dokončno rešitvijo judovskega vprašanja.
Kako ozdravimo s hrano
Avtor: Michael Greger
O knjigi: Odkrijte živila zoper bolezni, ki terjajo največ življenj! Zdravnik, ki je napisal to knjigo in po svojem pisanju tudi živi, zatrjuje, da je večino smrti zaradi bolezni mogoče preprečiti. Naša prehrana je vodilni vzrok prezgodnje smrti in vodilni povzročitelj vseh naših bolezni. Na skoraj šeststo straneh so zbrani nasveti, kako naj se ljudje zdravijo s hrano.
Odločitev za ljubezen: 100 pričevanj slovenskih vegank in veganov
Avtorica: Sara Zupan
O knjigi: So vegani neka posebna vrsta prežvekovalcev, ki jedo samo travo? So nekaj vmes med ljudmi in živalmi? So bledi, anemični, anoreksični pol-ljudje, pol-zombiji? So čudaki, nasilneži, vsiljivci, morilci ubogih nedolžnih rastlin? Ne! Vegani so ljudje kot vsi, ljudje kot ti in jaz. Od drugih se ločijo le po tem, da jim ni vseeno.
Kuharske knjige
Nekaj sladkega
Avtorici: Beba in Hana Splichal
O knjigi: Več kot 50 klasičnih sladic, ki sta jih avtorici »zveganizirali«. V njej lahko najdemo, kako brez živalskih sestavin med drugimi pripraviti klasično čokoladno torto, palačinke in šarkelj, pa malinino pito in marmorni kolač.
Kurkuma & Vanilija
Avtorici: Beba Splichal, Hana Splichal
O knjigi: Kulinarično potovanje po Indiji, zajema 72 veganskih receptov, 47 zgodb, 18 krajev in 118 fotografij. Dnevniški zapisi in recepti so zbrani z najinih šestih potovanj po Indiji, od juga proti severu in počez. Večkrat sva se vračali v iste kraje, ki so nama še posebno ljubi. Potovali sva sami, včasih tudi s prijatelji, ki se jim iz srca zahvaljujeva za družbo. Tudi če niso omenjeni, se bodo lahko našli v zgodbah.
Sladko je raj
Avtorica: Natalija Jeraj
O knjigi: Zelo preprosto je biti ustvarjalen “slaščičar” brez sestavin živalskega izvora in umetnih sestavin. V knjigi ‘Sladko je Raj’ boste našli 53 preprostih receptov za presne in pečene slaščice na rastlinski osnovi iz vsem dostopnih sestavin, ki vas bodo popeljale v raj. Avtorica Natalija Jeraj je recepte pospremila z resnično vrhunskimi fotografijami, ob katerih se vam bodo zagotovo predramile vaše okušalne brbončice. Knjiga je lahko zelo lepo praznično darilo.
Rastlinska kuhinja za vsak dan
Avtorica: Nina Bavdek
O knjigi: Knjiga vsebuje 89 okusnih veganskih receptov, ki so snovani z mislijo na vas – tiste, ki želite zdravo, okusno in preprosto pripravljeno hrano z dostopnimi sestavinami. Veliko receptov je že v osnovi brez glutena ali dodanih olj, mnogi pa se lahko prilagodijo s kančkom domišljije! Uživate lahko v zdravi in okusni rastlinski hrani, ne glede na to, ali ste vegan, vegetarijanec ali preprosto ljubitelj dobrega obroka!
Veganski recepti od A do Ž
Avtorica: Tajda Šrot in Tamara Šrot
O knjigi: Veganski recepti od A do Ž: zajtrki, kosila in sladice je knjiga za, ki obsega 200 strani z več kot 100 veganskimi recepti. Knjiga vsebuje veganske in bolj zdrave alternative klasičnih jedi, kot so lazanja, bolonjska omaka, potica, cheesecake, palačinke in še več. V njej boste našli veliko receptov za jedi brez jajc, mleka glutena, olja, sladkorja, soje in oreščkov.
Veganski recepti za praznični čas
Avtorica: Tajda Šrot in Tamara Šrot
O knjigi: Knjiga vsebuje 21 receptov za sladke in slane jedi, ki nikakor ne smejo manjkati na praznični mizi. V njej boste našli recepte za piškote, potice, peciva, vročo čokolado, tatarski namaz, pastirsko pito, francosko solato in še več. Nekaj receptov je tudi brez glutena, olja in oreščkov.
Veganski priročnik za tradicionalne kuharje
Avtorica: Barbara Kokelj
O knjigi: Kranjčanka Barbara Kokelj je 100 receptov brez glutena zapisala v kuharsko knjigo, v katerih ni belih živil: bele moke, belega sladkorja in mleka. V knjigi je predstavljen širok izbor različnih veganskih obrokov, od zajtrkov, malic, kosil, sladic do prigrizkov.
Veganski priročnik 2 – Vegansko & brez glutena
Avtorica: Barbara Kokelj
Balkan VEGAN
Avtorica: Jelena Cvetković Š.
O knjigi: Veganska balkanska kuhinja? Sarma? Polnjene paprike? Ričet? Seveda! In to na okusen način! Spoznajte se s knjigo Balkan VEGAN in raznolikostjo tradicionalnih balkanskih jedi.