Search
Close this search box.

Postani vegan

Definicija veganstva

»Veganstvo je način življenja, ki teži k izključitvi (kolikor je mogoče in izvedljivo) vseh oblik krutosti in izkoriščanja živali za hrano, obleke in druge namene.«
Besedo »vegan« je leta 1944 prvi uporabil Donald Watson iz Veganskega društva Velike Britanije in ob tem zapisal zgornjo definicijo. Veganstvo torej po definiciji ni zgolj način prehranjevanja, ampak način življenja. Vegani se ne prehranjujemo s hrano živalskega izvora, obenem pa se tudi ne oblačimo v živalske kože in kožuhe, živali ne uporabljamo za zabavo ali v kakršne koli druge namene.

Kako začeti

Če ste se odločili spremeniti način življenja in postati vegan, je spletna stran Slovenskega veganskega društva pravi naslov za iskanje potrebnih informacij. Tu boste našli vse, kar vas zanima: nasvete za zdravo življenjeokusne recepte,  informacije o nakupovanju ter razloge za veganstvo, ki so povezani z živalmiljudmi in z življenjem celotnega planeta.

Predlagamo vam, da se prijavite na 30-dnevni enostaven veganski izziv.

Kaj lahko pričakujete:

  • Ekipa Enostavnega veganskega izziva vam bo vsakodnevno pošiljala informativne maile z nasveti, napotki in odgovori na najpogostejša vprašanja ter predlaganim jedilnikom za vsak dan.
  • Izberete lahko svojega veganskega mentorja, ki vas bo preko elektronske pošte spodbujal in odgovarjal na vaša vprašanja.
  • Vprašanja lahko postavljate tudi na Facebooku v Skupini za pomoč udeležencem Enostavnega veganskega izziva.

Na svoji poti v VEGANSTVO si pomagajte z naslednjim spletnim gradivom (vir: veganeasy.org/slovenia, ALV):

V kolikor še vedno pogrešate kakšne informacije oz. potrebujete dodatno pomoč, nam lahko pišete na: info@vegan.si.

DELI STRAN: