Search
Close this search box.

Začetek odlova nutrij predvidoma prihodnji teden, potekal naj bi diskretno

“POZOR: Če boste te dni v okolici Ljubljane videli živolovko, past v katero bo ujeta nutrija, se ji ne približujte, da ne bi uboge živali dodatno po nepotrebnem vznemirjali in po nesreči zmotili njenega diskretnega umora, ki ga bodo v nekaj urah izvršili lovci …
Tak približno je povzetek članka, ki za te dni napoveduje začetek pobojev nutrij. Najvažnejše od vsega se jim zdi, da bodo pobijali diskretno in s tem po nesreči ne zmotili v bližini bivajočih ljudi. Ampak, saj v bistvu dobro vedo kaj delajo. Manipulacija s sporočilom reka Daleč od oči, daleč od srca. Če bodo delali tiho in neopazno, bo človeška vest ostala zadovoljna v svojem prijetnem neobveščenem kotičku. In vse bo v najlepšem redu.
Lovci in mesarji že dolgo vedo, da njihovim poslom od vsega najbolj pomaga prav diskretnost. Zakaj pa bi se slednji drugače tako otepali nadzornih kamer v klavnicah, ki bi preprečevale nehumano ravnanje z živalmi pred smrtjo? Ker vedo, da bi slike krvi in kriki še nedoraslih živalskih otrok, ki morajo pod nož, vznemirili marsikatero človeško vest, da bi se, podobno kot ob pokolu nutrij, zamislila tudi ob zrezku na svojem krožniku.
Če bi hlevi in klavnice imeli steklene stene, jih že zdavnaj ne bi bilo – daleč od oči, daleč od srca.”
(Prosim delite, za nutrije in vse druge uboge živali, ki zaradi človeškega roda umirajo v diskretnosti.)
Avtor zgornjega zapisa: Gregor Vrhovnik
DELI STRAN: