Search
Close this search box.

Veganski deskarski tabor


Preživite nepozabne poletne počitnice na jugozahodni obali Francije na veganskem deskarskem taboru! Mednarodno osebje vas vsako poletje pričakuje v ekološkem, sproščujočem ter žurerskem ozračju. Pridite z družino, prijatelji ali pa kar sami ter uživajte v poletju, deskanju in soncu!

 

novica_surfcamp_joga.jpg

 

Tabor se odvija v kampu Les Cigales v kraju Moliets-Plage, le 10 minut hoje stran od veličastnih peščenih plaž. Moliets-Plage ponuja vso potrebno infrastrukturo za odlične počitnice, preživete med sproščanjem in žuranjem. Tu so deskarske trgovine, lokali, restavracije in klubi, ki poleg borovih gozdičev doprinesejo k veliki priljubljenosti turistične destinacije med deskarji in ljubitelji narave. Sam kamp premore več kotičkov za sproščanje z visečimi mrežami, improviziranimi kavči in sončnimi terasami, poleg tega pa tudi lokal z osvežujočimi pijačami, prigrizki ter zabavami. V velikem kuhinjskem šotoru za vas pripravljajo dnevno sveže ekološke veganske jedi, v katerih lahko uživate v prijetnem in radoživem jedilnem prostoru. Otroci se lahko zabavajo na velikih igralnih površinah, ki vključujejo indijanski tipi, trampolin in več igrišč. Nastanitvene možnosti obsegajo njihove udobne Quechua družinske šotore ter mobilne hišice.

 

novica_surfcamp_menza.jpg

 

Za pripravo hrane uporabljajo le ekološko pridelane, kakovostne, sezonske in lokalne sestavine, s čimer zmanjšujejo ogljični odtis. Vsak dan vam nudijo bogat zajtrk, kjer lahko izbirate med krušnimi dobrotami, arašidovim maslom, kašami, čajem, kavo, sadjem ter tradicionalnim japonskim zajtrkom (miso juha z rižem, kislimi kumaricami ter omakami). Med zajtrkom si lahko pripravite sendviče za kosilo, zvečer pa uživate v okusnem veganskem bifeju v prijetni družbi. Ves čas je na voljo tudi avtomat s filtrirano vodo, zato naj steklenička zanjo ne ostane doma. Izkušeni kuharji pa se lahko prilagodijo tudi posebnim željam zaradi alergij ali intoleranc.

Ponujajo različne aktivnosti, glavna je seveda deskanje, pri kateri vam lahko pomagajo izkušeni inštruktorji, ki se lahko zaradi majhnih skupin (do 8 oseb) prilagajajo predznanju in željam posameznikov. Paket za 125 evrov vključuje 10 ur poučevanja deskanja (vključno s teorijo) ter izposojo opreme. Dvakrat dnevno se lahko pridružite tudi uram joge, enkrat tedensko pa kuharski delavnici, ki jo vodi njihova prijazna kuharska ekipa, diplomiranci z Macrobiotic Institute of Boston. Ostale aktivnosti vključujejo organizirane zabave, igre na plaži, kot so odbojka in nogomet, filmske večere, tekmovanje v namiznem tenisu, družabne igre in druge. Za tiste, ki jim to ni dovolj, pa Moliets ponuja tudi rolkanje, izposojo kajakov in kanujev, adrenalinski park, kolesarjenje in pohodništvo.

 

Vir: https://www.vegansurfcamp.com/
Pripravila: Monika Lavrič

DELI STRAN: