Search
Close this search box.

Vegan Hangouts: Izmenjevalnica oblačil in večer družabnih iger

Naše oktobrsko druženje Vegan Hangouts je tokrat potekalo v duhu ponovne uporabe in večje odgovornosti do okolja, saj smo imeli poleg okolju prijaznih prigrizkov in večera namiznih iger tudi izmenjevalnico oblačil.

Zakaj veganski prigrizki?

Okusna veganska hrana je vedno dober način za predstavljanje veganstva v pozitivni luči, saj si marsikdo, ki se z našim svetom še ni spoznal, veganske jedi še vedno predstavlja kot komplicirane, nedosegljive ali manj okusne. Veganski ‘pot luck’ je zato super način, da vsak od udeležencev prinese kakšno okusno jed ali sladico, ki razblini te predsodke, hkrati pa je dobra priložnost za izmenjavo receptov. Vedno so v društvenem kotičku na voljo tudi zgibanke z recepti, s katerimi si lahko vsak postreže ob odhodu domov.

Zakaj družabne igre?

V našem društvu smo zelo pogosto precej delavni in tekom leta izvedemo ogromno projektov, pri katerih smo prostovoljci stalno z glavo pri delu. Dogodki Vegan Hangouts so namenjeni zabavi in sproščanju, na njih lahko spoznamo druge prostovoljce in naključne obiskovalce, ki jih je privabil katerikoli od elementov večera. So odlična priložnost za medgeneracijsko druženje, vključitev novih obrazov v našo skupnost in povezovanje preko odkrivanja novih družabnih iger.

Zakaj izmenjevalnica oblačil?

V moderni družbi je kupovanje pretiranih količin izdelkov, ki jih včasih niti ne potrebujemo, in posledično metanje stvari v smeti preseglo meje dobrega okusa. Zato se je pomembno med seboj opominjati in vzpodbujati, da družbo preoblikujemo v bolj odgovorno z zmanjševanjem odpadkov in trudom k ponovni uporabi. Izmenjevalnice oblačil so tako postale odličen način, da izmenjamo kose iz svoje garderobe in osvežimo svoj tekstilni repertoar. Dogodek je imel tudi dobrodelno noto, saj smo preostanek oblačil odnesli Kraljem ulice, ki so jih z veseljem sprejeli.

Vse fotografije si lahko pogledate tukaj.

 

2.jpg

4.jpg

5.jpg

7.jpg

6.jpg

8.jpg

9.jpg

DELI STRAN: