Search
Close this search box.

Peter Dinklage: »Soočite se z vašo hrano.«

Peter Dinklage (44) je eden od glavnih igralcev popularne televizijske serije Igra prestolov. Njegov lik Tyrion Lannister se v nanizanki bori za šibke in nedolžne ter je glas tistih, katerih besede so neslišne. Takšen je z Zlatim globusom nagrajeni igralec tudi v resničnem življenju.

Že pri 16. letih je postal vegetarijanec, danes pa je predan vegan in borec za pravice živali. Pred kratkim je za PETO posnel kratek film z naslovom Soočite se z vašo hrano (Face Your Food). V filmu razkrije ozadje mesne, mlečne in jajčne industrije. »Ob posnetkih, ki jih boste videli, se boste želeli obrniti stran, a za to plačate vsakič, ko kupite meso, jajca ali mlečne izdelke«, gledalce opozarja igralec. »Zaradi vsega tega se je že desetine milijonov ljudi odločilo odstraniti izdelke živalskega izvora iz svojih krožnikov.«

Vesel je, da ljudje končno sprejemajo veganstvo in da je zaradi tega vedno lažje najti veganske izdelke in restavracije, poleg tega pa ti postajajo vedno cenejši.

Oglejte si kratki film Face Your Food. Opozarjamo vas, da so posnetki zelo nazorni.

Povzeto po: http://popdust.com/2014/04/18/peter-dinklage-vegetarian-vegan-animal-rights-peta-video-game-of-thrones/ (Dostopano: april 2014)

 

DELI STRAN: