Search
Close this search box.

Odmevne oglaševalske akcije v velemestih

Organizaciji Go Vegan World in Be fair Be vegan sta na oglasnih površinah v Angliji, na Irskem in v New Yorku organizirali objavo sporočil, ki opozarjajo na pravice vseh živali.

Go Vegan World deluje pod okriljem Zatočišča za rejne živali Eden. Njihova kampanja na ulice ponaša zgodbe posameznih živali in s tem poziva k prehodu na veganstvo. Cilj njihovih sporočil ni, da bi ljudje povzročali manj škode, ampak da škode sploh ne bi več povzročali. Mimoidoče nagovarjajo k zavedanju lastne odgovornosti pri vsakdanjih odločitvah ob/pri/za izbiri izdelka ali storitve, ki temelji na izkoriščanju živali. Ozaveščajo o neenakosti in ignoranci, ki jo imajo ljudje do živali in njihovih občutkov. Poudarjajo, da si živali zaslužijo, da takoj postanemo vegani. To je prva tovrstna kampanja v Evropi, ki se je junija 2016 začela na Irskem in se razširila v druge države.

S sloganom »Različni, a enakovredni« je organizacija www.befairbevegan.com promovirala ustavitev vsakršnega izkoriščanja živali. S pomočjo plakatov na Times Squaru in drugih vidnih mestih po New Yorku so mimoidočim predstavljali obraze in občutke živali, ki jih izrabljamo za hrano, oblačila, poskuse in zabavo.

Ker so z današnjim hitrim tempom življenja sočutje, empatija in moralne vrednote velikokrat postavljene na stranski tir, so tovrstne akcije pravi miselni preboj, ki ga tako svetovne metropole kot tudi vsa ostala mesta več kot potrebujejo.

7-27.jpg

7-26.jpg

7-25.jpg

7-24.jpg

7-23.jpg

7-22.jpg

7-21.jpg

7-20.jpg

7-19.jpg

7-17.jpg

7-16.jpg

7-15.jpg

7-14.jpg

7-13.jpg

7-12.jpg

7-11.jpg

7-9.jpg

7-8.jpg

7-7.jpg

7-6.jpg

7-5.jpg

7-4.jpg

7-3.jpg

7-3.1.jpg

7-2.jpg

 

Viri: https://www.facebook.com/goveganworldcampaign/ in https://www.facebook.com/BeFairBeVegan/
Objavil: vegan.si

DELI STRAN: