Search
Close this search box.

Namenitev 1% dohodnine Slovenskemu veganskemu društvu

Ob izteku leta vas prosimo, da preverite na eDavkih ali imate že urejeno donacijo 1% dohodnine. To je del dohodnine, ki ga lahko namenite neprofitni organizaciji z delovanjem v javno dobro po vaši izbiri. Takšna donacija vas nič ne stane, če tega ne storite, pa ostane denar v državni blagajni. Ker društva težko dobimo finance za izvedbo projektov tekom leta, nam vaša podpora v takšni obliki izredno veliko pomeni.

Če namenitve dohodnine še nimate urejene ali pa niste sigurni, je pomembno, da Vlogo za namenitev dohodnine oddate do 31. decembra tekočega leta preko eDavkov, osebno ali po pošti na pristojni finančni urad. Nič hudega ni, če vlogo ponovno oddate, tudi če ste jo v preteklosti že.

Če imate namenitev dohodnine urejeno, preverite pri prijateljih, sodelavcih in sorodnikih, če bi morda oni namenili dohodnino Slovenskemu veganskemu društvu. Okoli 75% Slovencev namreč ne nameni 1% dohodnine nikomur, saj morda za to možnost sploh ne vedo ali pa potrebujejo ravno vašo angažiranost, da letos vlogo končno oddajo. Oddana vloga velja vsa nadaljnja leta, do preklica, tako da je treba obrazec oddati le 1x. Včasih že en krog po pisarni z vlogami in prijazna beseda ter pripravljenost oddaje obrazcev na pošti pomeni dodatnih 10 donacij in posledično veliko razliko pri našem delu za živali.

Lahko nam pomagate tudi z delitvijo objav o namenu 1% dohodnine na FB/IG:
– Povezava do FB objave (KLIK)
– Povezava do IG objave (KLIK)

DELI STRAN: