Search
Close this search box.

Joaquin phoenix o tem, kako je pri treh letih postal vegan

Igralec in veganski aktivist Joaquin Phoenix je lahko nepredvidljiv v intervjujih, njegova predanost veganstvu pa je neomajna. Phoenix, ki je vegan od svojega tretjega leta je pred kratkim v intervjuju za Cover Media obnovil zgodbo, kako je skupaj z bratom in sestrami postal vegan.

Bilo nas je pet otrok in dobesedno smo kričali na starša, da ne bomo nikdar več jedli mesa. Bili smo na čolnu na katerem so lovili ribe in jih metali ob bok čolna, da bi jih ubili. Ribe so se premetavale in za nas otroke je bilo to brutalno, barbarsko in grozno in tega se ni dalo zanikati. Spomnim se, da mama ni vedela kaj bi rekla, mi pa smo jo vprašali: “Zakaj nam nisi povedala, da meso pride od tod?” Ni vedela kaj bi nam odgovorila. Zdi se mi, da sem jo videl jokati,” pravi Phoenix.

Nagrajeni igralec je spregovoril tudi o svojem delu za PETO ter izpostavil pomembnost preproste izobrazbe in ozaveščenosti o mesu: “Mislim, da je šlo pri nekaterih stvareh, ki sem jih naredil za PETO, zgolj za širjenje ozaveščenosti. Saj veste, ko sem bil otrok so ljudje mislili, da so vegani v kultih, ki imajo čudaške rituale in pravila glede oblačenja. Gre za to, da obstaja alternativa, jaz pa se nisem zavedal realnosti določenih stvari. Nisem vedel, kaj se bo zaradi mojega nakupa nekega izdelka zgodilo. Zato menim, da je čudovito, ko me kdo seznani z nečim česar nisem vedel.

Ne glede na to ali dela javna obvestila za PETO, načrtuje rap kariero ali upodablja enega izmed številnih likov v filmih, nas Juaquin Phoenix vedno prepriča.

 

 

Vir: Joaquin Phoenix Tells Story of Becoming Vegan at Age Three

Prevod in priredba: Katja Kristan

DELI STRAN: