Search
Close this search box.

Vegan Hangouts: Veganski piknik v Tivoliju

V soboto, 11. 5. 2024, se ob 11:00 dobimo v ljubljanskem Tivoliju (severno od Fontane Rondo, blizu Jakopičevega sprehajališča), s katerim bomo otvorili sezono veganskih piknikov, ki jih v topli polovici leta organiziramo v sklopu projekta Vegan Hangouts ob različnih priložnostih. Dobrodošli vsi večletni kot čisto sveži vegani ter seveda vsi tisti, ki vam veganstvo ne da miru in bi želeli izvedeti kaj več ali pa zgolj spoznati peščico super osebic v živo.

Tokrat bo piknik športno obarvan, saj sledi letošnjemu Teku za živali v sklopu ljubljanskega Teka trojk. Na pikniku bomo navdušeno pozdravili vse tekačice in tekače, ki bodo letos v majicah z veganskimi napisi pretekli 12.5 km in 29 km progi s kar 10 skupinami! Seveda je namenjen vsem tekačem kot tudi ostalim navadnim smrtnikom, ki se teka morda ne bomo udeležili.

Piknik bo potekal po principu “vsak prinese nekaj dobrega za pod zob” in “sharing is caring”. Pripravi se na vprašanja glede priprave in recepta … Lahko se v Facebook dogodku že v naprej pohvališ s kakšno fotografijo, kateri lahko po želji pripišeš tudi recept. Na pikniku bodo na voljo informativni letaki, mesto za prijavo na Veganski izziv in mize za veganske dobrote. Dobrodošli so tudi različni športni rekviziti, s katerimi si lahko popestrimo piknik, ter kakšna podloga za sedenje.

ZERO WASTE pobuda: Prinesi svoj krožniček in žlico/vilico, da ne proizvedemo preveč odpadkov. Seveda ne pozabi tudi svoje steklenice z vodo. Ker bo piknik potekal znotraj zavarovanih območij krajinskega parka KP Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib ter naravnega spomenika Tivoli, je še toliko bolj treba paziti na to, da za seboj ne puščamo smeti.

Vabimo vas, da na dogodek pridete peš, s kolesom ali z javnim transportom.

Na pikniku bomo zbirali prostovoljne prispevke za kritje stroškov izvedbe Vegan Hangouts in naše nadaljnje delo za živali.

DELI STRAN: