Search
Close this search box.

52. Veganski pohod za vsakogar – Nanos (1240 m)

Kdaj? Nedelja, 21.1.2024, ob 9:00 (zbor v Ljubljani ob 8:00)

Kje? Štartamo iz velikega parkirišča nad vasjo Razdrto (757 m)

Kako? Prijavi se preko obrazca:

Pozdravljeni vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe. Prihajajočo nedeljo bomo v okviru januarskega Velikega Veganskega izziva organizirali pravo posebnost v naših Veganskih pohodih za vsakogar – po dobrih sedmih letih in 51. pohodih bomo prvič ponovili destinacijo. Povzpeli se bomo na Nanos (1240 m).

Hodili bomo v skupini s tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je primerna gorska obutev ter tudi kakšna vetrovka in prešita jakna, zelo priporočene pa so tudi pohodniške palice. V primeru snežnih razmer bodo za udeležbo nujne tudi pohodne (mini) dereze.

Na vrhu Nanosa se nahaja Vojkova koča v kateri se bomo dogovorili za veganski obrok. Dobrodošli so tudi vsi veganski prigrizki, ki jih lahko podelite s svojimi sopotniki tekom pohoda. Za kakšno dodatno dobroto bo tokrat poskrbel tudi Veganski izziv. ❤

Vojkova koča se nahaja na južnem obrobju nanoške planote, v neposredni bližini Pleše, vrha, ki je lepo viden z avtoceste. Od koče oz. Peše se nam odpre lep razgled na Postojnsko kotlino, Javornike, Snežnik, Vremščico, Slavnik, Tržaški zaliv, del Vipavske doline, Čaven in Golake. V bližini koče, ki je odprta v poletni sezoni, ter v zimskem času ob koncih tedna, se nahaja večje število že od daleč vidnih oddajnikov.

PRIJAVA: https://forms.gle/SsPmWcw5xkerP3B99

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko zgornjega obrazca, najkasneje do sobote. Podatki v obrazcu so namenjeni temu, da bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj to prav tako zabeleži, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo in da narave po nepotrebnem ne onesnažujemo. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo na info@vegan.si.

NA DAN POHODA:

Dobimo se ob 9:00 pri velikem parkirišču nad vasjo Razdrto (757 m).
Iz Ljubljane bomo štartali s parkirišča na Dolgem mostu. Zberemo se ob 8:00. V primeru, da ste potrdili svojo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej.

Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije:
https://www.hribi.net/izlet/razdrto_vojkova_koca_na_nanosu_polozna_pot/26/471/1331

O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:

Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen – želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.

Slovensko vegansko društvo:
www.vegan.si

Veganski izziv:
www.izziv.si

DELI STRAN: