Search
Close this search box.

To je zadnje sporočilo mesojedke, ki je umrla od lakote

Zakaj nikoli v medijih ne preberemo kakšnega naslova, podobnega zgornjemu? Zakaj mediji tako radi izpostavljajo izjave, kot so:

– “Zaradi lakote umrla veganska vplivnica” (siol.net)

– “To je zadnje sporočilo veganke, ki je umrla od lakote, oglasila se je mama Vera” (slovenskenovice.si)

– “Kot poročajo tuji mediji, naj bi 39-letna veganska vplivnica Žana Samsonova umrla od lakote in izčrpanosti” (24ur.com)

Nacionalno združenje za anoreksijo nervozo in pridružene motnje (ANAD) ocenjuje, da letno zaradi motenj hranjenja umre več kot 10 000 oseb. Zakaj torej mediji pišejo o smrtih, ko na primer umre anoreksična presnojedka (ki se jo samo zato, ker ne je živil živalskega izvora, smatra za veganko), nikoli pa, ko na primer umre anoreksična mesojedka? Od kje težnja, da se veganstvo povezuje s slabimi stvarmi? Izkorišča se smrt uboge ženske za ideološke boje in širjenje nestrpnosti.

 

Kdor prebere več kot le naslov takega članka oz. več kot par besed o tem primeru, pa lahko razbere, da ta smrt nima prav nobene zveze z veganstvom. Gre za podtikanje besede veganstvo tja, kamor sploh ne spada. Presno prehranjevanje ni enako kot vegansko prehranjevanje; ne-pitje vode ni enako kot vegansko prehranjevanje; stradanje ni enako kot vegansko prehranjevanje.

 

Veganska prehrana vsebuje in mora vsebovati vsa potrebna mikro in makro hranila za optimalno zdravje človeka! To ni naše mnenje, pač pa stališče znanosti:

https://www.jandonline.org/article/S2212-2672(16)31192-3/fulltext
(na povezavi je dokument s stališčem najstarejše, največje in najuglednejše prehranske organizacije na svetu – Ameriške akademije za prehrano in dietetiko)

Objavljeno: 4. 8. 2023

Avtor: Vegan.si

Slika: Simbolična slika.

DELI STRAN: