Za en pekač:
V posodi zmešamo obe moki, sol in počasi dolivamo vodo. Testo je lahko kar precej mokro. Ko ni več čisto tekoče, ga prestavimo na pult. Mesimo in obdelujemo ga kakšnih 10-15 minut. Proti koncu dodamo žlico olja. Prestavimo nazaj v posodico in prekrijemo s folijo. Damo ga počivat za dve uri.
V tem času pripravimo jabolka. Jaz sem jih narezala na koščke, kar tu nima ravno velikega pomena, bodite kreativni. Mandlje narežemo, rozine pokuhamo v rumu. Jabolka, mandlje in odcejene rozine zmešamo v posodi skupaj z začimbami.
Pečico segrejemo na 200 °C.
Testo po njegovem počivanju prenesemo na pomokan prt. Če se nam ne vleče lepo, ga lahko na rahlo tudi povaljamo z valjarjem. Po testu razporedimo jabolka in štrudelj zavijemo. Prestavimo na pekač, pečemo 50 minut. Občasno namažemo povrhu z mešanico olja in vode.
Ko ga vzamemo iz pečice, ga pokrijemo z aluminjasto folijo, da se zmehča.
Več receptov Štoraste Cimre lahko najdete na njenem štorastem facebooku, youtubu in blogu.