Slano pecivo z lečo in poljubnim nadevom

Kategorija: priloga
Predviden čas priprave: 50 minut
Avtor: Maja Hrovat

Sestavine

Pecivo:
2 skodelici bele moke
3 skodelice polnozrnate pirine moke
1 skodelica koruznega zdroba
2 žlici peteršilja
1 vrečka pecilnega praška (12g)
1 žlica sode bikarbone
2 skodelici ovsenega ali sojinega mleka (brez sladkorja)
2 ovseni ali sojini smetani za kuhanje (2 x 200ml)
2/3 skodelice olja
1 konzerva kuhane rjave leče z aquafabo (400g)
1 žlica dimljene rdeče paprike v prahu
1 žlica vegete

Nadev:
2 x paket pšeničnega drobljenca Božo (2x250g)
1x paket veganskega sira GreenVie - okus gauda (200g)
1x nepekoči ajvar Bakina Tajna (300g) ali zelenjava po izbiri (npr. rdeča paprika, bučke, koruza)
2 žlici začimb za pico (mešanica origana, timijana, šetraja, bazilike in majarona)
1 žlička česna v prahu
½ žličke dimljene rdeče paprike v prahu

Priprava

Posebej zmešamo suhe sestavine in mokre sestavine, nato mešanico mokrih sestavin vmešamo v mešanico suhih sestavin. Dobimo maso, podobne gostote masi za carski praženec. Pladenj v dimenzijah pečice obložimo s peki papirjem in nanj vlijemo gosto maso, po površini le-te potresemo pšenični drobljenec, male “kupčke” ajverja (ali tanke rezine zelenjave po izboru) in naribani veganski sir. Pečemo 30-40 minut pri 200-220C (odvisno od pečice).

Preglej ostale recepte