Search
Close this search box.

Odziv na članek: Vegi rebrca. Le zakaj, o, le zakaj?

Zgornji članek je bil objavljen v Dnevniku. Nepodpisani avtorji se sprašujejo:
Zakaj bi vegani potrebovali veganska rebrca?
Zakaj bi vsejedci potrebovali veganska rebrca?

Ker so avtorji članka pokazali interes, da želijo slišati še druge perspektive, tule objavljamo naš pogled.

Noben vegan ali vsejedec ne “potrebuje” veganskih ali neveganskih rebrc. Smo pa ljudje v večini bili naučeni jesti rebrca preko svojih staršev že v rosnih letih. In navada je železna srajca.

Zakaj vsejedec ne bi jedel veganskih rebrc, če se zaveda, da s tem neprimerno manj škoduje živalim, okolju in svojemu zdravju, obenem pa zadovolji svoje brbončice? In zakaj jih ne bi jedel vegan iz kakršnegakoli razloga, če s tem ne škoduje živalim? Živimo pa v svobodni deželi. Vegani si preprosto ne želijo škodovati čutečim bitjem, to je vse. Zakaj bi morali imeti vegani poleg tega še neke ideološke predsodke do prehrane določenih oblik, tekstur, okusov?

Bolj fascinantno je to, da nekateri ljudje vedno znova skušajo veganstvo prikazati kot čudaško, neracionalno, nenormalno …

Če vegan uživa preprosto hrano, ga označijo kot čudaka, če jé veganska rebrca je hipokrit. Če je vegan prijazen in tih, je to zato, ker je podhranjen. Če je odločen, je agresiven. Prišel bo čas, ko se bodo morali tako novinarji kot tudi ostali ljudje zavedati, da je pasivna agresija in nestrpnost do veganov ravno tako obsojanja vredna kot nestrpnost do katerekoli druge družbene skupine.

Avtor: Dani Sušnik
Objavljeno: 2. 10. 2023

DELI STRAN: