Sarme z rižem in orehi

Kategorija: glavna jed priloga
Predviden čas priprave: 60 minut
Avtor: Edita Čelofiga

Sestavine

Za 2-3 osebe:

  • 6 listov kislega zelja + nekaj narezanega zelja
  • 100 g riža za rižote
  • 250 g drobno sesekljanih orehov
  • 1 drobno sesekljana čebula
  • 2 žlici moke
  • 1 žlička dimljene sladke paprike v prahu
  • oljčno olje
  • sol in poper po okusu

Priprava

Čebulo počasi popražimo na olju, da postekleni. Dodamo orehe in pražimo nekaj minut, da rahlo porjavijo. Dodamo opran riž, malo soli in popra. Premešamo. Dno pekača malo naoljimo in obložimo z narezanim zeljem. S pripravljenim nadevom napolnimo zeljne liste, zavije sarmice in jih damo v pekač. Zalijemo z vodo (dodamo je toliko, da prekrije sarme) in postavimo v pečico.

Pokrito pečemo 45 minut pri 200ºC. 15 min pred koncem peke pripravimo podmet (iz olja, moke in sladke paprike) in ga, razredčenega z malo vode, dodamo sarmam. Odkrito pečemo še 15 min, malo pred koncem peke temperaturo nastavimo na opcijo žar, da se sarme lepo zapečejo.

Preglej ostale recepte