Domača granola

Kategorija: zajtrk
Predviden čas priprave: 45 minut
Avtor: Rebeka Kupec (AlterVego)

Sestavine

  • 300 g ovsenih kosmičev
  • 0.5 dl agavinega sirupa
  • 0.5 dl kokosovega olja ali kokosove masščobe
  • 1 žlica lanenih semen
  • 1 žlica bučnih semen
  • 2 žlici narezanih oreščkov (jaz sem izbrala indijske, odlično pa se obnesejo tudi brazilski)
  • 1 žlica zdrobljenih kakavovih semen (lahko tudi koščki veganske čokolade)
  • 2 žlici kokosovega čipsa

Priprava

V skledi skupaj zmešamo vse suhe sestavine. V zmes dodamo agavin sirup in stopljeno kokosovo maščobo. Pomembno je, da je maščoba tekoča, zato jo lahko predhodno segrejemo na majhnem ognju. Zmes dobro premešamo. Položimo jo v pekač, obložen s peki papirjem, in v predhodno ogreti pečici pri 170ºC pečemo 20-25 minut. Pekač nato vzamemo ven in granolo pustimo, da se ohladi. Nikoli je iz pekača ne dajemo, ko je še vroča, saj sicer ne ostane sprijeta skupaj. Ohlajeno zavijemo v peki papir, da se razlomi. Shranimo jo v steklenem kozarcu s pokrovom.

V suhem in temnem prostoru jo lahko shranjujemo vsaj dva tedna - lahko v kakšni izmed zaprtih posod v kuhinjski omarici, ali pa v vrečki v hladilniku. Predlogi za serviranje:

  • kokosov jogurt in gozdne borovnice
  • sojino mleko in narezana banana

Povzeto po (z dovoljenjem avtorice recepta):

http://altervego.si/blog/recepti/domaca-granola-s-kokosom-kakavom/

Preglej ostale recepte