Tofujevi koščki v koruzni panadi (oblečeni "nageci") na solati

Kategorija: glavna jed priloga solata
Predviden čas priprave: 50 minut
Avtor: Suzana (Vegizaver)

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 400 g čvrstega tofuja
  • 1/2 skodelice veganske majoneze ali mešanica čičerikina moke in rastlinskega mleka
  • mleti koruznih kosmičev (količina po občutku)
  • 2 žlici prehranskega kvasa
  • 1 žlica rdeče paprike v prahu
  • 1 žlica česna v prahu
  • sol po okusu
  • 1 pločevinka čičerike
  • nekaj žlic olja
  • začimbe po želji (npr. kumina, rdeča paprika v prahu, sol)
  • mešana solata po izbiri

 

Priprava

Tofu zavijemo v čisto suho kuhinjsko krpo in ga obtežimo. Tako ga pustimo nekaj minut. Čičeriko odcedimo, pretresemo na pladenj s papirjem za peko in začinimo (malo olja in začimbe po okusu).

Tofu narežemo na poljubno debele kvadrate ali trikotnike. Posamezne koščke tofuja pomočimo najprej v majonezo (ali čičerikino mešanico), nato pa v mešanico mletih koruznih kosmičev in začimb. Polagamo jih na pekač s papirjem za peko. Ko so vsi koščki pripravljeni, oba pladnja postavimo v že ogreto pečico in vse skupaj pečemo 30-40 minut pri 180°C.

Oboje posujemo po poljubni solati ali dodamo k kakšni drugi prilogi (pire krompir, testeninska solata, zelenjavna rižota).

Povzeto po (z dovoljenjem avtorice recepta):

https://vegizaverblog.wordpress.com/2017/04/18/solata-z-oblecenimi-nageci/

Preglej ostale recepte