Kremna koruzna juha

Kategorija: predjed juha
Predviden čas priprave: 25 minut
Avtor: Edita Čelofiga

Sestavine

Za 2-3 osebe:
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 večji krompir
  • 300 g kuhane koruze
  • 7 dcl zelenjavne jušne osnove
  • 5-6 zvrhane žlice mletih mandljev (priporočamo olupljene)
  • 2 žlici kvasnih kosmičev
  • 2-4 žlice repičnega olja
  • muškatni orešček (priporočamo sveže mletega)
  • ščep čilijevih kosmičevk
  • sol in poper po okusu
  • popražen por in pistacije za okras
 

Priprava

Sesekljano čebulo in česen popražimo na malo olja, dodamo na kocke narezan krompir in zalijemo z jušno osnovo. Malo pokuhamo, nato pa dodamo koruzo, mandlje, kvasne kosmiče in začimbe. Kuhamo 15-20 minut, da je krompir skuhan. Predevamo v blender in zmešamo na najvišji hitrosti, da dobimo gladko kremno juho (lahko zmešamo tudi v loncu s paličnim mešalnikom). Za dekoracijo lahko dodamo popražen por in nasekljane pistacije.

* Ideja za juhico je z bloga: minimalistbaker.com

Preglej ostale recepte