Baba ganoush (namaz iz jajčevcev)

Kategorija: predjed priloga zajtrk namaz
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Edita Čelofiga

Sestavine

  • 1 večji jajčevec, prerezan po dolžini in narezan na tanke rezine 
  • 5 strokov česna
  • 4 žlice tahinija
  • 1 skodelica kokosovega ali sojinega jogurta
  • 1 žlička oljčnega olja
  • sok 1 limone
  • poper in sol po okusu
  • gomasio* za posip

Priprava

Rezine jajčevca posolimo in pustimo v cedilu 15 minut. Nato jih popivnamo z brisačo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Poškropimo z oljčnim oljem in pečemo dobrih 10 minut na 220°C (ventilacija/opcija žar). Pečene damo v blender, dodamo vse ostale sestavine in zblendamo v gladko kremo. Če ne želimo preveč močnega okusa po česnu, lahko česen predhodno spečemo v pečici (z rezinami jajčevca). V tem primeru lahko več strokov.

* Gomasio = sezamova semena prepražimo in v terilniku stremo skupaj z malo grobo mlete soli

Preglej ostale recepte