Špinačni falafel

Kategorija: glavna jed predjed
Predviden čas priprave: 45 minut
Avtor: Gašper Plankar (Gašper Kuha)

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 120 g špinače
  • 450 g čičerike v pločevinki/kozarcu (velika pločevinka/kozarec)
  • 1½ žlica tahinija
  • 2 stroka česna
  • 1½ žlice limoninega soka
  • ¼ žličke kumine
  • sol in poper, po okusu
  • 3-4 ovsene moke (zmleti ovseni kosmiči)
  • priloga (pita kruh, humus, sveža zelenjava)

Priprava

Špinačo, čičeriko, česen, tahini, limonin sok, kumino, sol in poper damo v multipraktik in mešamo, dokler ne dobimo pasti podobno maso. Maso premestimo v večjo posodo in primešamo žlico po žlico ovsene moke. Poskusimo maso in po potrebi dodamo manjkajoče (sol, čebula v prahu). Maso postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut. 

Pečico prižgemo na 190°C. Maso vzememo iz hladilnika in na pekač namestimo peki papir. Z eno do dve žlici masi oblikujemo falafle v obliko kroglic, jih postavimo na pekač in z dlanjo sploščimo. V pečici jih pečemo okoli 30–45 minut. Vmes jih 1x obrnemo. Ko so pečeni, jih postrežemo še tople s pita kruhom ali hummusom. V hladilniku so obstojni nekaj dni, v skrinji pa kak mesec ali dva.

Povzeto po (z dovoljenjem avtorja recepta):
http://gasperkuha.com/?p=4729

Preglej ostale recepte