Pesin humus

Kategorija: predjed namaz
Predviden čas priprave:
Avtor: Gašper Plankar (Gašper Kuha)

Sestavine

Za 1-2 osebi:

  • 2 manjši rdeči pesi
  • 1 pločevinka čičerike (350 g)
  • ½ žličke soli
  • 3 žlice tahinija (sezamove paste)
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlici vode

Priprava

Pečico prižgemo na 200°C. Pesi zavijemo v alufolijo, jih postavimo na pekač in pečemo okoli 60 minut. Ko je pesa pečena, jo odvijemo, postavimo pod hladno vodo in olupimo. Čičeriko odcedimo in jo stresemo v multipraktik ali visoko zmogljiv blender. Dodamo peso in vse dobro zmešamo (okoli 2–5 minut). Na vsake toliko časa postrgamo strani in premešamo. Postrežemo ob kruhu, riževih/koruznih ploščicah, krekerjih ali kolutih/paličicah sveže zelenjave. Humus hranimo v hladilniku in porabimo v roku 5 dni.

Povzeto po (z dovoljenjem avtorja recepta):
http://gasperkuha.com/?p=3508&fbclid=IwAR22HV_hn2mpAa56qHDXg-pFNlAbY9J7DtHRw71G49KsI4WoDI5N84QkkTU

Preglej ostale recepte