Prosena kaša z mandlji in sadjem

Kategorija: zajtrk
Predviden čas priprave: 20 minut
Avtor: Maja Hrovat

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 1 skodelica prosene kaše
  • 2 skodelici vode
  • 2 skodelici sojinega mleka
  • 3/4 skodelica datljev (narezanih na koščke)
  • 1/2 skodelice mandljev (narezani vzdolžno)
  • 1/2 male žličke cimeta
  • 1/4 male žličke kardamoma (ni obvezno)
  • 1-2 jabolki (narezani na koščke)
  • 1-2 banani (narezani na koleščke)

Priprava

Proseno kašo kuhamo v vodi, kasneje postopoma dolivamo sojino mleko. Tekom kuhanja narežemo vse sestavine in jih sproti dodajamo kaši - najprej datlje in mandlje, nato jabolko in začimbe (banane ohranimo sveže). Kašo kuhamo 15-20 minut. Nadevamo jo v skodelice in dekoriramo s koleščki banane, lahko tudi ščepom narezanih mandljev in cimetom.

Proseno kašo lahko pripravimo za več obrokov ali kot malico v službi, saj je okusna tudi hladna oziroma naslednji dan. V tem primeru jo pokrijemo, da se površina kaše ne izsuši ali pa jo naslednji dan zalijemo z malo segretega sojinega mleka.

Preglej ostale recepte