Za 6 oseb:
VLEČENO TESTO:
NADEV:
POLIVKA:
* Vlečeno testo lahko uporabimo "kupljeno".
**NoEgg lahko izpustimo ali pa nadomestimo z 1 veliko žlico tapionkinega škroba, ščepom kurkume in ščepom vulkanske/črne soli.
Iz navedenih sestavin zgnetemo mehko vlečeno testo. Pomembno je, da testo dobro pregnetemo (min. 10 minut). Testo oblikujemo v kepo in ga pustimo počivati (ni obvezno, priporočeno 60 minut). Položimo ga na pomokan prt in rahlo raztegnemo s pomočjo valjarja. V nadaljevanju ga s prsti na tanko razvlečemo, tako da dobimo čim bolj enakomeren in dolg pravokotnik. Pripravimo čim večji (daljši) lonec z vodo in poskrbimo, da bo voda zavrela v času, ki ga bomo potrebovali za pripravo štruklja.
V multipraktiku zmešamo tofu, dokler ne dobimo enotne mase. Lahko ohranimo rahlo grudičasto strukturo (podobno skuti) ali pa mešamo, dokler masa ni popolnoma gladka. Z žlico v maso vmešamo še ostale sestavine, razen pehtrana. Maso pomažemo po celotni površini vlečenega testa, z izjemo 2 cm zgornjega roba. Pehtran potresemo po nadevu.
Štrukelj zavijemo čim bolj na tesno in ga preložimo na čisto kuhinjsko krpo ustrezne dolžine, katero smo pred tem zmočili, dobro oželi in potresli s krušnimi drobtinami. Ovijemo ga v kuhinjsko krpo in jo prevežemo s sukancem. Štrukelj lahko tudi prerežemo na 2 dela, če ga ne moremo zaviti v eno samo kuhinjsko krpo. Zvitek s štrukljem pazljivo položimo v vrelo vodo in kuhamo 40-50 minut, odvisno od debeline štruklja.
Štrukelj pazljivo vzamemo iz vrele vode in ga položimo na desko za rezanje. Pustimo ga kakih 5 minut, da se rahlo ohladi. Vmes v ponvi pripravimo polivko, pri čemer pazimo, da se drobtine ne zapečejo preveč. Štrukelj nato odvijemo in razrežemo na 2 cm debele rezine. Pokapamo jih s polivko in postrežemo.