Torta Monte Carlo

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Suzana Rizani Ropoša

Sestavine

dno torte:

  •  300 g ovsenih keksov

krema 1:

  • 1 l rastlinskega napitka (mi smo imeli sojinega)
  • 100 g koruznega škroba
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 125 g rastlinskega masla

krema 2:

  • 500 ml kokosove smetane
  • 200 g čokolade

Priprava

Na dno tortnega modela nadrobimo kekse in jih malo namočimo z rastlinskim mlekom.

Rastlinskemu napitku odvzamemo 1 ali 2 dcl, ostalo damo na ploščo, da se začne segrevati. V posodi zmešamo sladkor, koruzni škrob in vanilijev sladkor z odvzetim napitkom in mešamo, da dobimo gladko zmes. Ko napitek zavre, vkuhamo pripravljeno zmes in mešamo na manjši temperaturi dve minuti. Ko je zmes še vroča ji dodamo maslo in kremo prelijemo čez kekse.

Za drugo kremo počasi segrejemo smetano, v katero vmešamo koščke čokolade. Ko se čokolada stopi prelijemo preko prve kreme in pustimo, da se torta ohladi. Ohlajeno lahko damo še za kakšno urco v hladilnik.

Več zanimivih Vegizavrovih receptov si lahko ogledate na tej povezavi

Preglej ostale recepte