Za 2 osebi:
za omako:
za testenine:
Indijske oreške prelijemo z vodo in jih namakamo vsaj eno uro.
Zavremo večji lonec vode z žličko soli za testenine. Zavremo manjši lonec vode za brokoli.
Brokoli narežemo na manjše cvetove in ga operemo.
Ko vodi zavreta, zvrnemo v večji lonec testenine, v manjšega pa brokoli. Testenine kuhamo po navodilih na embalaži, brokoli pa približno osem minut.
Indijske oreške in kuhan brokoli odcedimo in zvrnemo v blender. Pustimo, da se brokoli vsaj kakšni dve minuti hladi. Dodamo preostale sestavine, le limonin sok dodamo postopoma – prvo samo polovico limone. Zmiksamo. Na koncu poskusimo in po želji dodamo še soka, skupno do tri četrtine limone. Preostalo rezino lahko ponudimo h končni jedi.
Odcedimo kuhane testenine in prihranimo nekaj vode, s katero lahko po želji razredčimo omako.
Serviramo testenine, čez polijemo omako, poleg pa dodamo rezino limone. Okrasimo lahko z listki bazilike.
*Za sirast okus lahko testenine potrosimo z nekaj jedilnega kvasa ali pa naribamo veganski parmezan.
Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogu, facebooku in instagramu.