Gobova omaka

Kategorija: predjed priloga omaka
Predviden čas priprave: 25 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 3 osebe:

  • 500 g šampinjonov
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 čebula, 2 stroka česna
  • 1 vejica peteršilja
  • 1 žlička soli, 1 ščepec popra
  • 2 dl riževe smetane za kuhanje

Priprava

Očistimo gobe in jih narežemo na tanke rezine.

Olupimo in sesekljamo čebulo ter jo na olju v večji ponvi pražimo, da postekleni. Dodamo olupljen in sesekljan česen, da zadiši. Takoj dodamo gobe, opran in sesekljan peteršilj, sol in poper.

Na srednje visoki temperaturi pražimo 10 minut (po potrebi zalijemo z vodo), zalijemo z riževo smetano in kuhamo še 5 minut.

Gobovo omako odstavimo in posrežemo s prilogo po želji. Predlagamo testenine ali riž, lahko pa si na primer pripravite pečen tudi krompir z začimbami.

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu 

Preglej ostale recepte