Pečen krompir z začimbami

Kategorija: glavna jed predjed priloga
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 3 osebe:

  • 9 krompirjev
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 1 žlička soli, 1 ščepec popra
  • 2 ščepca mlete kumine
  • 2 ščepca mletega česna
  • 2 ščepca mlete paprike

Priprava

Krompir operemo in ga damo kuhati do mehkega. Skuhanega odcedimo, ga olupimo in prerežemo po dolžini na polovice. Segrejemo olje, vanj položimo krompirjeve polovičke z ravnim delom nazvgor, potrosimo z začimbami (sol, poper, kumina, česen, paprika) in pečemo kakšni dve minuti na srednje visoki temperaturi. Krompir obrnemo in ga zapečemo še na drugi strani do rjave barve. 

Serviramo s prilogo po želji. Predlagamo pečeno cvetačo in/ali tofu fingerse

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte