Jabolčnik z začimbami

Kategorija: sladica napitek
Predviden čas priprave: 40 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 4 srednje velika jabolka
  • 0,5 žličke mletega cimeta
  • 7 klinčkov
  • 0,25 žličke mletega ingverja
  • 0,25 žličke mletega muškatnega oreščka
  • 1 mandarina ali limona (po želji)
  • 2 cimetovi palčki (po želji za dekoracijo)

Priprava

Jabolka olupimo, izkoščičimo, narežemo na rezine in damo kuhat v 1 liter vode. Kuhamo približno pol ure.

Kuhana jabolka odcedimo. V tekočino dodamo začimbe in na nizki temperaturi kuhamo 5 minut. Lahko dodamo tudi sok mandarine ali manjše limone.

Jabolčnik odcedimo v 2 skodelici. Dekoriramo lahko s cimetovo palčko ali rezino citrusa.

*Kuhana jabolka lahko porabimo v smutiju, kaši ali pa jih pojemo kar tako.

*V jabolčnik lahko dodamo tudi druge začimbe kot so kajenski poper, janež in kurkuma.

*Jabolčnik lahko popestrimo s sokom limone, mandarine, pomaranče, limete ali grenivke.

*Če takšne pijače nismo vajeni, uporabimo za začetek manj začimb v ščepcih in sčasoma ugotovimo, katere začimbe nam odgovarjajo in v kakšni meri.

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte