Pečene testenine z jabolki

Kategorija: glavna jed predjed sladica priloga
Predviden čas priprave: 1 ura
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 200 g brezglutenskih testenin (ali drugih)
  • 4 jabolka
  • 100 g indijskih oreškov
  • 1,5 žličke soli
  • 1 manjša limona
  • 1 žlica jedilnega kvasa
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 2 žlici sladila (po želji)
  • pest rozin ali brusnic

Priprava

Indijske oreške namočimo v vodi za vsaj 1 uro.

Zavremo vodo z 1 žličko soli, vanjo damo kuhati testenine – kuhamo jih po navodilih na embalaži. Vklopimo pečico na 200 stopinj Celzija.

Olupimo in naribamo jabolka.

Oreške odcedimo, jih damo v blender, dodamo 1 dl vode, sok limone, pol žličke soli, jedilni kvas in vse zmiksamo v gladko kremo.

Kuhane testenine odcedimo. Polovico jih damo v manjši pekač, čez damo nekaj žličk kisle kreme iz oreškov, potrosimo pol žličke cimeta in dodamo polovico jabolk ter jih lepo razporedimo. Po želji dodamo sladilo, rozine in/ali brusnice.

Naložimo še ostale testenine, kislo kremo in cimet. Po vrhu potrosimo preostala jabolka.

Pečemo 30 do 45 minut – naj jabolka lepo porjavijo. Poleg se odlično poda sadni kompot. 

*Čez prvo plast lahko posujemo kakšno žličko sladkorja ali sladila.

*Jabolkom lahko dodamo rozine ali brusnice za več sladkosti.

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte