Za 2 osebi:
Indijske oreške namočimo v vodi za vsaj 1 uro.
Zavremo vodo z 1 žličko soli, vanjo damo kuhati testenine – kuhamo jih po navodilih na embalaži. Vklopimo pečico na 200 stopinj Celzija.
Olupimo in naribamo jabolka.
Oreške odcedimo, jih damo v blender, dodamo 1 dl vode, sok limone, pol žličke soli, jedilni kvas in vse zmiksamo v gladko kremo.
Kuhane testenine odcedimo. Polovico jih damo v manjši pekač, čez damo nekaj žličk kisle kreme iz oreškov, potrosimo pol žličke cimeta in dodamo polovico jabolk ter jih lepo razporedimo. Po želji dodamo sladilo, rozine in/ali brusnice.
Naložimo še ostale testenine, kislo kremo in cimet. Po vrhu potrosimo preostala jabolka.
Pečemo 30 do 45 minut – naj jabolka lepo porjavijo. Poleg se odlično poda sadni kompot.
*Čez prvo plast lahko posujemo kakšno žličko sladkorja ali sladila.
*Jabolkom lahko dodamo rozine ali brusnice za več sladkosti.
Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogu, facebooku in instagramu.