Pečena bučna semena

Kategorija: priloga
Predviden čas priprave: 20 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

  • semena večje hokaido buče
  • 1 žlica olivnega olja
  • groba morska sol

Priprava

Pečico nastavimo na 180 stopinj. Odstranimo bučno meso s semen in jih dobro splaknemo pod tekočo vodo. Osušimo jih v čisti krpi, odsvetujem pa kuhinjske brisačke. Razen če imate željo in čas ločevati mokro brisačko s semen ali pa jesti semena s papirjem vred. 

Osušena semena damo na peki papir v pekač, prelijemo z olivnim oljem in posujemo s soljo. Dobro premešamo in razporedimo po pekaču ter pečemo 10 do 15 minut, da se lepo popečejo.

Ohlajena pečena bučna semena shranimo v zaprti posodi.

Bučna semena so odličen prigizek, lahko pa jih potrosimo po kakšni solati, juhi ali omakici. 

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte