Pečena jabolka z oreški in grozdni čaj

Kategorija: sladica napitek
Predviden čas priprave: 1 ura
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 6 jabolk
  • 200 g študentske hrane
  • 5 žlic marelične marmelade (ali druge)
  • 2 žlici agavinega sladila (ali drugega)
  • 1 žlička cimeta

za čaj:

  • 200 g grozdja

Priprava

Pečico vklopimo na 200 stopinj Celzija.

Operemo jabolka in jih izdolbemo – toliko, da bo prostora za 2 ali 3 žlice nadeva in da odstranimo peške.
Zmiksamo oreške, a ne preveč – naj ostane še nekaj večjih koščkov. Dodamo marmelado, sladilo in cimet ter vse dobro premešamo.

Nadevamo jabolka in jih na peki papirju pečemo 30 do 45 minut – biti morajo lepo zmehčana.

Za čaj: grozdne jagode posmukamo z vejice in jih damo kuhati v 1 l vode. Na nizki temperaturi jih kuhamo 20 minut. Vse zmiksamo s paličnim mešalnikom in prelijemo skozi cedilo.

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte