Čičerikin namaz

Kategorija: predjed priloga zajtrk namaz
Predviden čas priprave: 10 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 1 skodelico:

  • 480 g kuhane čičerike
  • 3 stroki česna
  • 1 večja limona
  • 2 žlici olivnega olja
  • 3 žlice tahinija (sezamove paste)
  • 1 žlička soli
  • 2 ščepca popra
  • nekaj žlic čičerikine vode

Priprava

Suho čičeriko namočimo in skuhamo ali pa uporabimo že kuhano čičeriko iz konzerve.  Uporabimo lahko tudi čičeriko iz konzerve – odcedimo jo in shranimo vodo za kasneje.
 
V blender ali multipraktik damo vse sestavine razen čičerikine vode ter nekaj čičerik za dekoracijo, če želimo. Zblendamo v gladko kremo. Dodamo nekaj žlic čičerikine vode – toliko, da postane krema lepo mazljiva.
Poskusimo in po okusu dodamo kakšno od sestavin.
 
Serviramo v skodelico in po vrhu potrosimo preostalo čičeriko.

*V humus lahko pomakamo različno zelenjavo, tortilja čips in kruhke, zelo dobro se obnese v tortiljah in sendvičih, paše pa k mnogim jedem kot priloga. Še posebej takrat, kadar je jed bolj suha in bi potrebovali nekaj, kar bi jo lepo podmazalo.

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte