Chow mein

Kategorija: glavna jed predjed
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 250 g šampinjonov
  • sol
  • poper
  • 1 manjši šop peteršilja
  • 1 korenček
  • 1 manjši brokoli
  • 200 g polnozrnatih špagetov*
  • 3 žlice sojine omake
  • 1 limona

*namesto špagetov lahko uporabimo različne rezance

Priprava

V slani vodi skuhamo olupljen in na manjše kocke narezan korenček. Ko je že dokaj zmehčan, mu dodamo oprane manjše cvetove brokolija.

V ponvi na žlici olivnega olja prepražimo 1 nasesekljano čebulo, toliko, da postekleni. Dodamo narezana stroka česna in takoj, ko zadiši, dodamo na tanjše rezine narezane šampinjone. Solimo in popramo. Pražimo nekje 10 minut na srednji temperaturi.

Špagete damo kuhat v večji lonec slane vrele vode. Kuhamo 1 minuto manj kot piše na embalaži, saj bomo na koncu špagete primešali h gobicam in jih popražili. Najboljše, da nastavimo alarm ali pa pridno gledamo na uro, saj nočemo prekuhanih testenin. :)

Ko sta korenček in brokoli kuhana, a ne prekuhana - brokoli mora še vedno izgledati čvrsto, ju odcedimo in zvrnemo v ponev h gobicam. Dodamo sojino omako.

Špagete odcedimo, nekaj vode, v katerih so se kuhali, shranimo (kar je pri testeninah vedno pametno, da jih lahko na koncu še malo zalijemo, če so presuhi in se je omaka izgubila v njih:)) in jih zvrnemo v ponev. Na hitro dobro premešamo, popražimo za minutko in po potrebi dolijemo shranjeno vodo.

Serviramo in potrosimo z narezanim peteršiljem. Če so špageti presuhi, jih lahko malo pokapljamo z olivnim oljem. Poleg položimo rezino ali dve limone.

Jed lahko potrosimo s sesekljanimi arašidi, mandlji ali drugimi oreški po želji.

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte