Bistra juha

Kategorija: juha
Predviden čas priprave: 60 minut
Avtor: vegan.si

Sestavine

Za 4 osebe:

  • 100 g rumene kolerabe
  • 100 g korenja
  • 30 g gomolja zelene
  • šopek peteršilja
  • 1 majhna čebula
  • 1 strok česna
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • 1 žlička muškatnega oreščka
  • 6 žlic sojine omake
  • sol

Priprava

Vso zelenjavo očistimo in narežemo na majhne kocke oziroma sesekljamo. Dodamo začimbe in toliko vode, da je vse prekrito. Kuhamo na zmernem ognju 45 minut, po potrebi dolijemo vodo in premešamo. Zelenjavo odcedimo in porabimo npr. za prilogo glavnim jedem. V bistro juho, ki ostane, lahko zakuhamo veganske jušne testenine ali dodamo popečene kruhove kocke.

Preglej ostale recepte