Veganska pica

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 70 minut
Avtor: vegan.si

Sestavine

Za 2 osebi:

Testo:

  • 300 g bele pšenične moke
  • 250 ml mlačne vode
  • 4 žlice olja
  • 1 žlička kvasa v prahu
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička soli

Nadev 1:

  • 8 žlic paradižnikove mezge + 1/4 žličke soli
  • 100 g svežih šampinjonov
  • 1/2 večje bučke
  • 150 g naribanega veganskega sira za pizzo***
  • 100 g narezane veganske mozzarele***
  • kečap
  • origano

Nadev 2: 

  • 50 g špinačnih listov
  • 2 žlici suhih, narezanih nori alg
  • 1 žlica sesekljanega česna
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica olivnega olja
  • 150 g naribanega veganskega sira za pico***
  • 6 žlic kečapa
  • origano

Priprava

Najprej zmešamo suhe sestavine, nato dodamo še vodo in olje. Maso gnetemo, dokler se sestavine ne povežejo. Po potrebi med gnetenjem dodamo moko ali vodo. Testo pustimo vzhajati 45 minut, nato ga razvaljamo, položimo v namaščen pekač in obložimo z nadevom.

Paradižnikovo mezgo razmažemo po razvaljanem testu. Šampinjone in bučke narežemo na kolobarje, jih rahlo posolimo ter položimo na testo. Kečap enakomerno nanesemo po pizzi, dodamo še nariban sir in mozzarello. Na koncu posujemo origano. Pizzo damo v ogreto pečico, pečemo na 220 stopinjah približno 20 minut.

Na vodi zdušimo špinačne liste in dodamo nori alge, sesekljan česen, sol in olivno olje. Po razvaljanem testu razmažemo kečap, potresemo z origanom, dodamo zmes alg in špinače ter pečemo približno 15 minut na 200 stopinjah. Nato potresemo z naribanim sirom in pečemo še 5 minut. 

Preglej ostale recepte