Pečena kvinoja s krompirjem

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 55 minut
Avtor: vegan.si

Sestavine

Sestavine za 3 osebe:

  • 250 g kvinoje
  • 3 - 4 veliki krompirji
  • 8 žlic čebule v prahu
  • olje za namastitev pekača
  • 3 paradižniki
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 1 žlička mletega čilija oz. po okusu
  • sol
  • 5 žlic kosmičev žlahtnega kvasa
  • 9 žlic vode

Priprava


Paradižnike narežemo, dodamo koriander, čili in sol ter v malo vode skuhamo do mehkega. Nato s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko omako. Odstavimo. V slanem kropu v enem loncu skuhamo kvinojo, v drugem pa olupljen in narezan krompir. Ko je oboje kuhano, ju odcedimo, zmešamo skupaj ter dodamo čebulo in sol (po okusu). Namastimo pekač in pečemo na 200 °C cca 15 minut. Prelijemo s paradižnikovo omako in pečemo še 5 minut. Kvasne kosmiče zmešamo z vodo in pol žličke soli. Mešanico zlijemo na paradižnikovo omako in pečemo še 5 minut. Damo iz pečice, pustimo 10 minut, razrežemo in ponudimo.

Preglej ostale recepte