Sarme

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 60 minut
Avtor: Zoran

Sestavine

Za 4 osebe:

  • listi kislega zelja (lahko tudi listi ohrovta)
  • 1 skodelica riža
  • 3 skodelice vode
  • 1 paket sejtanovega drobljenca (200-250 g)
  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • repično olje
  • začimbe po želji (npr. majaron, koper, peteršilj, timijan)
  • sol in poper po okusu
  • omaka (paradižnikova mezga, nekaj žlic oljčnega olja, rdeča paprika v prahu, timijan, poper, soli, malo koruznega škroba, voda po potrebi)

Priprava

Na repičnem olju prepražimo nasekljano čebulo in česen. Dodamo riž in mešamo, dokler ne zastekleni. Dodamo začimbe in zalijemo z vodo. Ko se masa malo pokuha, vmešamo še sejtanov drobljenec in še nekaj časa kuhamo (vse skupaj 10-15 min). V liste kislega zelja naložimo nadev, ga malo zavijemo, zapognemo ob strani in nato zavijemo do konca. Po potrebi rolice fiksiramo z zobotrebci. Sarme položimo v globoko posodo, zalijemo z omako in pokrite pečemo približno 30 minut pri 180 stopinjah.


Preglej ostale recepte