Veganski tiramisu

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 20 minut
Avtor: Katja

Sestavine

Za 6 oseb:

  • 2 banani
  • riževa (ovsena, sojina ali kokosova) smetana za stepanje (300 ml)
  • vanilijev veganski (sojin) "jogurt" velik (500 g)
  • svilnat tofu (450 g)
  • čokolada v prahu (1 jedilna žlica)
  • veganski keksi (300 g)
  • riževo (ovseno, sojino ali katero drugo rastlinsko) "mleko" 
  • in/ali pa poljubno kava (2 dcl)

Priprava

Priprava nadeva

Stepemo rastlinsko smetano. Posebej zmiksamo banane, svilnat tofu in sojin jogurt. Z žlico zmešamo smetano in zmiksano maso skupaj.

Priprava tiramisuja

Na dno položimo plast veganskih keksov, ki jih prelijemo z rastlinskim mlekom ali po želji s kavo, nato prelijemo polovico zgornje mase (nadeva), spet položimo kekse, jih namočimo in prelijemo z drugo polovico mase. Na vrhu še posujemo s čokolado v prahu. Spravimo v hladilnik, najboljši je po nekaj urah v hladilniku.

Preglej ostale recepte