Jajčka na oko

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 20 minut
Avtor: Štorasta Cimra

Sestavine

Za 1 osebo:

  • 1/4 listnatega testa 
  • 1 polovička breskve iz kompota
  • 1 kolešček jabolka
  • 1 žlička kristalnega sladkorja

Priprava

Pečico segrejemo na 200 °C.

1/4 testa razpolovimo, da dobimo dva kvadrata. Poiščemo kozarec, ki bo ravno malo večji od breskve. Z njim v drugi polovici izrežemo krog. Krogec lahko kar tako zraven spečemo, lahko pa uporabimo domišljijo in z njim kaj sčaramo. 

Po vrhu kvadrata z luknjo posipamo sladkor in ga z žličko rahlo pritisnemo v testo. Na kvadrat brez luknje postavimo kolešček jabolka (1 cm debela rezina, ki smo ji odstranili pečke), nanj položimo breskev in vse skupaj pokrijemo s sladkim kvadratom z luknjo. Rob lahko okrasimo.

Pečemo 12 minut.
 

Več receptov Štoraste Cimre lahko najdete na njenem štorastem facebookuyoutubu in blogu.

Preglej ostale recepte