Šampinjonova obloženka

Kategorija: glavna jed predjed priloga
Predviden čas priprave: 40 minut
Avtor: Štorasta Cimra

Sestavine

Za 3 porcije oziroma 1 večji pekač:

  • 500g moke (jaz sem mešala belo in rženo)
  • polovica svežega kvasa
  • voda
  • sol, sladkor in olje
  • 100 ml paradižnikove mezge
  • 8 rjavih šampinjonov (okoli 150-200 g)
  • 2 posušena paradižnika v olju
  • 1 čebula
  • origano

Priprava

Pečico segrejemo na 250 °C.

V lončku segrejemo 1 dcl vode, v njej stopimo žlico sladkorja, dodamo žlico moke in žlico olja. Mešanici dodamo toliko vode, da je temperatura vsega skupaj okoli 40°C. V to vodo nadrobimo sveži kvas in premešamo. Pustimo stati nekaj minut.

V tem času v drugo posodo stresemo moko. Dodamo žličko soli, dolijemo kvas in po potrebi več vode ter zamesimo mehko testo. Testo pustimo počivati 10 minut.

V tem času narežemo čebulo, šampinjone in posušene paradižnike. Paradižnikovo mezgo zmešamo z origanom, da dobi več arome. 

Ko se testo naspi, ga razvaljamo direktno na peki papir. Kar je odvečnih robov, jih obrežemo. Kaj storiti s temi robovi, preberite tukaj

Obložimo po želji. Po vrhu lahko po želji posujemo še malo soli, orihano, robove pa naoljimo z oljem iz kozarca z vloženimi paradižniki (je ravno prav aromatičen).

Pečemo 15 minut.

Več receptov Štoraste Cimre lahko najdete na njenem štorastem facebookuyoutubu in blogu

Preglej ostale recepte