Za 3 porcije oziroma 1 večji pekač:
Pečico segrejemo na 250 °C.
V lončku segrejemo 1 dcl vode, v njej stopimo žlico sladkorja, dodamo žlico moke in žlico olja. Mešanici dodamo toliko vode, da je temperatura vsega skupaj okoli 40°C. V to vodo nadrobimo sveži kvas in premešamo. Pustimo stati nekaj minut.
V tem času v drugo posodo stresemo moko. Dodamo žličko soli, dolijemo kvas in po potrebi več vode ter zamesimo mehko testo. Testo pustimo počivati 10 minut.
V tem času narežemo čebulo, šampinjone in posušene paradižnike. Paradižnikovo mezgo zmešamo z origanom, da dobi več arome.
Ko se testo naspi, ga razvaljamo direktno na peki papir. Kar je odvečnih robov, jih obrežemo. Kaj storiti s temi robovi, preberite tukaj.
Obložimo po želji. Po vrhu lahko po želji posujemo še malo soli, orihano, robove pa naoljimo z oljem iz kozarca z vloženimi paradižniki (je ravno prav aromatičen).
Pečemo 15 minut.
Več receptov Štoraste Cimre lahko najdete na njenem štorastem facebooku, youtubu in blogu.