Veganski medaljoni in pomfri

Kategorija: glavna jed predjed priloga
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Štorasta Cimra

Sestavine

Za 1 osebo:

  • 3 veliki krompirji
  • 2 žlici olja
  • sol
  • 4 sojini polpeti, ki se namočijo (jaz imam soyove platky)
  • 1/2 jušne kocke
  • 2 žlici moke
  • začimbe po želji (kurkuma, paprika, sojina omaka, čili, sol, poper ...)

Priprava

Pečico segrejemo na 220 °C .

Narežemo krompir, odvečno vodo popivnamo s papirnatim servetkom, prelijemo z eno do dvema žlicama olja, temeljito premešamo in damo pečt v segreto pečico za 20-25 minut. Vsaj dvakrat premešamo.

V tem času pokropimo sojine polpete in jim dodamo pol jušne kocke. Pustimo jih stati okoli 5 minut (oziroma, dokler si ne pripravimo testa za pohanje). 

Testo za pohanje je iz mešanice moke in vode, gosto kot palačinkina masa. Vanj vmešamo željene začimbe. V drugo posodico si pripravimo drobtine, jaz sem jim dodala malo sladke paprike, da pride na koncu lepša barva. 

Polpete razrežemo na manjše ''nagece'', jih pomočimo v testo in posipamo z drobtinami. Ocvremo jih z obeh strani na malo olja v ponvi, da dobimo lepo zlato barvo.

Preden serviramo, posolimo krompir.

Več receptov Štoraste Cimre lahko najdete na njenem štorastem facebookuyoutubu in blogu.

Preglej ostale recepte