Umešan tofu

Kategorija: glavna jed zajtrk
Predviden čas priprave: 35 minut
Avtor: Maja

Sestavine

Za 3–4 osebe:

  • 2 veliki žlici oljčnega olja
  • 1 srednje velika čebula
  • 4 stroki česna
  • 2 skodelici šampinjonov
  • 1 manjša bučka
  • 1 tofu
  • 1/4 skodelice prehranskega kvasa
  • 1/2 limoninega soka
  • 1 mala žlička kumine
  • 1 mala žlička timijana
  • 1–2 mali žlički rdeče paprike
  • 1–2 mali žlički kurkume
  • črni poper
  • sol

Priprava

Tofu zavijemo v kuhinjsko krpo in obtežimo (obtežen naj bo celoten čas priprave obroka).

V srednje veliki posodi na oljčnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo (okoli 2 minuti), dodamo na kocke narezane šampinjone in bučko ter pražimo še 5 minut. Dodamo na drobno nasekljan česen in začimbe ter pražimo še 2 minuti. Dolijemo 1/4 skodelice vode in dobro premešamo.

Vsebini posode dodamo nadrobljen tofu (osušen tofu s prsti nadrobimo na koščke približnega premera 1 cm) in med občasnim mešanjem kuhamo 15 minut (pri tem pazimo, da tofuja preveč ne razdrobimo), po potrebi dodamo malo vode. Dodamo prehranski kvas in limonin sok ter kuhamo še 2 minuti.

Preglej ostale recepte