Zapečena prosena kaša

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 60 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 4 osebe:

  • 2 skodelici prosene kaše
  • 250 g zelja
  • 2 velika korenčka
  • 50 g stebelne ali gomoljne zelene
  • 1 velika čebula
  • 1 strok česna
  • 3 žlice olja
  • sol

Priprava

Vso zelenjavo narežemo na majhne koščke. Čebulo in česen na hitro popečemo na žlici olja, dodamo vso ostalo zelenjavo, zalijemo z malo vode in dušimo 10 minut. Dodamo kašo in 3 skodelice vode ter kuhamo približno 15 minut, da se kaša zmehča. Odstavimo z ognja in pustimo, da kaša vpije preostalo vodo. Namastimo pekač, mešanico kaše in zelenjave stresemo vanj, potlačimo in popečemo v pečici (na 200 stopinjah približno 20 minut).

Namesto navedene zelenjave lahko uporabimo ohrovt, por, grah, stročji fižol, paradižnik, papriko ipd.

Preglej ostale recepte