Dišeča francoska čebulna juha

Kategorija: juha
Predviden čas priprave: 15 minut
Avtor: Zdenko

Sestavine

Za 2-3 osebe:

  • 2 jedilni žlici rastlinskega olja ali vode
  • 2–3 veliki čebuli, narezani
  • 1/4 skodelice nebeljene večnamenske moke
  • 4 skodelice vode
  • 1/4 skodelice sojine omake ali tamarija
  • 4 rezine opečenega francoskega kruha ali prepečenca

Priprava

Olje ali vodo v veliki ponvi ogrejemo na srednjo temperaturo.

Dodamo čebulo in pražimo 2 minuti. Dodamo moko in mešamo, dokler rezine čebule niso dobro obdane z moko. Dodamo vodo in sojino omako ali tamari in dobro premešamo. Ko zmes zavre, zmanjšamo temperaturo in pustimo, da rahlo vre, dokler čebula ni mehka. Če postane juha pregosta, dodamo vodo.

Postrežemo s francoskim kruhom ali prepečencem.

Vir: www.peta.org

Preglej ostale recepte