Malinina presna torta

Kategorija: sladica presna jed
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Tinkara Škerlavaj

Sestavine

Za en pekač:

  • 250g razkoščičenih datljev
  • 200g kokosove moke
  • 500g zmrznjenih malin
  • sok polovice limone
  • 4 jedilne žlice agavinega sirupa
  • 10 jedilnih žlic kokosovega olja
  • ena čajna žlička vanilijeve esence

Priprava

Datlje čez noč namočimo v malo vode, da se napijejo.Maline pustimo na cedilu čez noč, da se odtalijo ter odtečejo odvečnega soka.

Datlje zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko maso. Vanjo umešamo kokosovo moko in dobro pregnetemo (kar z rokami). Na pekač za torte (najbolje premer 26cm) po podstavku razporedimo maso ter potlačimo na dnu.

Staljene maline zmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo limonin sok, agavin sirup ter na zelo nizki temperaturi stopljeno kokosovo maslo. Vse skupaj dobro premešamo in polijemo v pekač čez osnovo. Torto postavimo v hladilnik za 2h, da se malo strdi (lahko tudi čez noč). Po želji torto okrasimo s svežimi malinami in postrežemo.

Preglej ostale recepte