Zelenjavna pica z veganskim sirom

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 50 minut
Avtor: Evkaliptus.si

Sestavine

Za 3 osebe:

Sestavine za testo:

  • 400 g polnozrnate pšenične moke
  • 2,5 dcl vode
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ščep soli

 

Sestavine za sir:

  • 1/4 skodelice indijskih oreščkov
  • 1 skodelica tople vode
  • 2,5 čajni žlički tapiokine moke
  • 1-2 čajni žlički jedilnega kvasa v kosmičih
  • 3/4 čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička limoninega soka

Priprava

Moko pomešamo s pecilnim praškom in soljo, nato pa postopoma prilivamo vodo in zamesimo voljno testo. Razvaljamo ga po pomokani površini in oblikujemo v krog. Robove zavihamo navznoter.

Testo premažemo s paradižnikovo mezgo, obložimo z vloženimi šampinjoni in potresemo z origanom. Po želji dodamo še soparjen brokoli ali drugo zelenjavo po želji. Vse skupaj premažemo z doma pripravljenim veganskim sirom.

Vse sestavine zmešamo v blenderju, da dobimo gladko tekočo zmes. Prelijemo jo v kozico in med stalnim mešanjem segrevamo na srednjem ognju. Kmalu se bo sirček začel zgoščevati in tvoriti grudice. Mešamo, dokler ne dosežemo želene gostote, nato pa sir nadevamo prek obložene (še nepečene) pice in jo pečemo približno 20-30 minut na 180°C.

Preglej ostale recepte