Čokoladni mafini s smetano

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Evkaliptus.si

Sestavine

Za 12 mafinov:

  •     1 1/4 skodelice polnozrnate pšenične/pirine moke
  •     1/2 skodelice nerafiniranega temnega trsnega sladkorja (mascavo)
  •     2 čajni žlički pecilnega praška
  •     1 čajna žlička cimeta v prahu
  •     1/4 skodelica grenkega kakava v prahu
  •     1 večja zrela banana, pretlačena
  •     1/2 skodelice jabolčne kašice
  •     1/4 skodelice riževega ali sojinega mleka
  •     1 skodelica naribane bučke (cukini)

Priprava

V skledi zmešamo moko, pecilni prašek, cimet in kakav. V večji skledi zmešamo jabolčno kašico (to so enostavno jabolka, do gladkega zmešana v blenderju ali multipraktiku), pretlačeno banano in sladkor. Prilijemo rastlinsko mleko in primešamo še naribano bučko, nato pa počasi dodajamo mešanico suhih sestavin. Na rahlo premešamo in z maso napolnimo običajen pekač za mafine, ki smo ga prej obložili s papirnatimi srajčkami. Pečemo približno 20 minut na 180°C oziroma toliko časa, da ni zobotrebec iz sredice mafina čist. Okrasimo z vegansko stepeno smetano.

Preglej ostale recepte