Za 4 osebe:
Jajčevce narežemo na približno pol centimetra debele rezine, jih dobro posolimo in jih za 20 minut damo na cedilo, da spustijo grenki sok. Medtem česen drobno sesekljamo.
Kumari olupimo, na tanko naribamo, posolimo in za 10 minut damo na cedilo, da spustita vodo. Nato ju zmešamo z veganskim jogurtom, mediteranskimi začimbami, polovico vsega strtega česna in ščepom soli. Postavimo na hladno.
Pekač obložimo s papirjem za peko in pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. V prvi posodi zmešamo čičerikino moko, drugo polovico strtega česna, 2 žlički soli in počasi dodamo toliko vode, da nastane zelo gosto tekoča zmes. V drugo posodo stresemo sezamova semena.
Jajčevce speremo pod tekočo vodo, jih dobro odcedimo in vsako rezino posebej potopimo v čičerikino maso ter povaljamo v sezamovih semenih. Odlagamo na pekač. Tik preden ga postavimo v pečico, jajčevce rahlo poškropimo ali premažemo z malo olja, da se lepše zapečejo. Pečemo na srednji višini približno 25 minut oziroma dokler sezam ne postane rjav.
Jajčevce postrežemo vroče, tzatziki pa ohlajen.